Historien om iki startet med en tanke, en idé og et brennende ønske som Lene og Helene hadde om å skape noe nytt, sammen, og med kundens velbehag i fokus. Noe som ikke allerede fantes. Et sted hvor du kan puste ut, og vite at du er i trygge hender.

 

Våren 2014 åpnet iki dørene. Med to ansatte satte vi i gang jobben med å teste ut om det vi tenkte var det samme som folk der ute ville ha, et sted hvor du ikke bare går til frisøren, men får en opplevelse med på kjøpet.

 

For oss handler det ikke om å klippe hår, det handler om å se mennesker.

En enkel leveregler som vi prøver å holde oss til hver eneste dag er:

 

"alle våre kunder er like mye verdt, og alle skal føle seg spesielle"

 

Relasjonen mellom oss og kundene våre er basert på et gjensidig tillitsforhold. Vi skal være ærlige og dyktige fagpersoner. Våre kunder skal føle seg så vel at de blir trygge, slik at vi både kan overraske og utfordre, men allikevel skal kunden forlate oss med følelsen av at det var akkurat min personlighet som ble ivaretatt og sett.

 

Kurs, messer og studieturer bidrar til at vi blir flinkere, mer inspirerte og ikke minst er godt oppdaterte på det som skjer. Det kommer både oss og deg til gode. For det er i samspillet mellom gode kunder og oss at det skjer fantastiske ting.

 

iki hadde aldri blitt til uten gode hjelpere. Takk til interiørdesigner Therese Knutsen (room4u.no), snille pappaer, og spesielt takk til

Arne Breivik for hjelp med oppbygging av salongen. Foto: Cathrin Foto.

 

Om oss:

 

Helene Breivik // Tidligere eier og driver av Kreativ frisørsalong. Flere topplasseringer i fylkesmesterskapet det siste tiåret.

 

Hvorfor ble du frisør?

Siden jeg var liten og klippet og stylet dukkene mine, har jeg drømt om å bli frisør, for meg har et annet yrke aldri blitt vurdert.

 

Hva liker du best med frisøryrket?

Jeg liker godt den varierte hverdagen, og nye utfordringer hver dag. Ingenting er bedre enn en kunde som stråler i stolen, når vi fornyer dem!

 

Hva inspirerer deg?

Jeg lar meg inspirere av linjene i interiør og arkitektur. Holder meg oppdatert gjennom magasin og internett.

 

Hva er din styrke som frisør?

Jeg er god klippetekninsk, og gir god opplæring, så kunden klarer å få til frisyren hjemme.

 

Lene Landgren Vidhammer // 15 års salongerfaring, representerte Norge på verdenskongressen i Paris.

 

Hvorfor ble du frisør?

Allerede som 4 åring kom interessen for farge, form og design. Å bli pønker var min barndomsdrøm, med alle de ulike frisyrene!

 

Hva liker du best med frisøryrket?

Kontakten med ulike mennesker og daglig kunne utfolde meg selv kreativt. Aldri være utlært, og stadig søke nye impulser.

 

Hva inspirerer deg?

Naturen, jeg ser fine former over alt rundt meg. Tar mye lærdom fra kulturer der pust og ro er sentralt i nyskapelse.

 

Hva er din styrke som frisør?

Lydhør på hva kunden ønsker. Dyktig til å foreslå endringer, og følger tid og behov. Lidenskapelig opptatt av form og oppsett, lang erfaring med brud.